Magnolia Jazzband

Magnolia Jazzband ble startet i 1972 av trombonisten Gunnar Gotaas og er idag et av Norges eldste band i kontinuerlig drift. De er et av få band i Europa som spiller rotekte New Orleans Revival Jazz, en utadvendt musikkstil som binder sammen tradisjonell jazz, gospel og rhythm and blues. Enten det er på konsert, til fest eller i kjerka, så har Magnolia med seg sitt helt spesielle ”beat” og sin varme ”sound”.

14. september 2017 feirer bandet sitt 45-års jubileum i Oslo Konserthus. Gjester er Majken Christiansen (vokal) og Morten Gunnar Larsen (piano)

Magnolia Jazzband har turnert bl.a. i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Sveits, Nederland, Belgia, Frankrike, England, Spania, Italia, Russland, Singapore, Dubai og Colombia. I 2012 ble bandet invitert til å spille på USAs største jazzfestival - New Orleans Jazz & Heritage Festival. Musikerne i Magnolia Jazzband har gjort pilgrimsferder til New Orleans, jazzens fødeby, og noen av de til sammen 13 platene bandet har utgitt er spilt inn nettopp der.

Bandet har av og til med seg sangsolister, de senere år bl.a. Topsy Chapman, Lillian Boutté, Majken Christiansen, Anne Marte Slinning, Marith Endresen eller Tracee Meyn.

- Magnolia Jazzbands kirkekonsertrepertoar inkluderer ikke bare New Orleans-travere som "Over In The Gloryland", men også dixieland-versjoner av Griegs "Balladetone" (...) Alt fremført med swingende inderlighet og velsignet mangel på underdanighet av et band som holder høyt nivå, solistisk som kollektivt, og som nok en gang aldeles knirkefritt innlemmer noen fine melodier i New Orleans-tradisjonen. "Det er makt i de foldede hender", for eksempel, høres her ut som om den ble unnfanget i Storyville-distriktet, fjernt fra Ønskekonserten, og den tar på ingen måte skade av det...
(Terje Mosnes, Dagbladet, 15.10.2002)

Besetning:

Anders Bjørnstad - trompet
Georg Reiss - klarinett, altsax
Gunnar Gotaas - trombone
Håkon Gjesvik - piano
Børre Frydenlund - banjo, gitar, vokal
Sebastian Haugen - kontrabass
Torstein Ellingsen - trommer