Georg Reiss kvartett

Georg Reiss kvartett er en utadvendt gruppe som spiller swingjazz, blues, calypso, brasiliansk choro, norske og svenske folketoner. Dette har de bl.a. gjort på platen ”For All We Know” og på mange konserter på jazzklubber, festivaler og i kirker.

Georg Michael Reiss er en av Norges ledende klarinettister og har også et navn i Europa, særlig innen tradisjonell jazz og ulike typer folkemusikk. Georg er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og Guildhall School Of Music i London, men er en musikalsk kameleon. Med høyt utviklet musikalitet, stilsans og formidlingsevne, har Georg en unik evne til å tilpasse seg enhver musikalsk situasjon på tvers av kulturer.

Georgs musikalske felt spenner over et bredt spekter, med stadig søken etter nye uttrykk. Ved siden av å være fast medlem av en håndfull kjente band, har han brukt sine talenter som komponist, arrangør, produsent og utøver i flere teaterproduksjoner. Georg har deltatt på en mengde plateinnspillinger med blant andre Gertruds Sigøynerorkester, Streif, Ophelia Ragtime Orchestra, Morten Gunnar Larsen, Majken Christiansen og Magnolia Jazzband.

Georg Reiss kvartett samarbeider jevnlig med de virtuose organisten Ulf Nilsen. Da er det som regel kirkerommet som er arena for uortodokse og tidvis humoristiske musikkopplevelser.

Besetning:
Georg Reiss - klarinett, altsax
Håkon Gjesvik - piano
Sebastian Haugen - kontrabass
Torstein Ellingsen - trommer