Morten Gunnar Larsen - Solo

Morten Gunnar Larsen er sannsynligvis verdens ledende utøver innen ragtime- og stride piano og har mottatt en rekke priser, bl.a. Spellemannprisen og Buddy, den høyeste utmerkelsen innen norsk jazz. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, har arbeidet flere år i New Orleans og New York og har turnert i USA, Brasil og Skandinavia med forestillingen "One Mo' Time". Han er æresborger av byen New Orleans og kan det som er verd å kunne om musikken til pianister som Scott Joplin og Jelly Roll Morton.

Morten Gunnar Larsen er mangeårig leder av Ophelia Ragtime Orchestra, har vært medlem av Magnolia Jazzband og spiller i Ytre Suløens Jazzensemble, Odeon Jazz Quintet, Union Rhythm Kings. Han har gjort mange duo-opptredener med jazzsangerinnen Karin Krog, med sangeren Ståle Ytterli og med klarinettisten Georg Reiss. Som solist har han også spilt med ulike symfoniorkestre og framført verker av bl.a. Gershwin og Bernstein.

Morten Gunnar Larsen har medvirket på over 40 plater. I de senere årene har han vist interesse for musikk fra Karibia og Sør-Amerika. På sin solo-utgivelse ”Creole Connections”, som også er navnet på et eget konsertprogram, fokuserer han på dette stoffet. "Fingerbreaker" er en annen konserttittel som en del arrangører har likt å bruke.

I forbindelse med konsertene, kan denne virtuose pianisten også gjøre konsertforedrag, hvor han forteller historikk og anekdoter, eller mesterklasser med pianostudenter, noe han har gjort i USA, Tyskland og flere steder i Norge.

– Å høre Larsen foredra Scott Joplins uendelig vakre ‘Solace’ er som å finne det manglende mellomleddet mellom Chopin og Bill Evans og oppdage at det skinner (...) Det finnes ingen ragtimepianist i verden som er bedre...
(Terje Mosnes, DAGBLADET)

Besetning:
Morten Gunnar Larsen – solo piano

PÅ SOLOTURNE I OSLO, GRIMSTAD, STEINKJER OG SANDEFJORD SEPTEMBER-OKTOBER 2019

Morten Gunnar Larsen cd illustrasjon.jpg