Majken Christiansen

Foto: Lars Opstad

Majken Christiansen synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av de største inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de tidløse tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning.

Majken kommer opprinnelig fra København. Siden midten av 1990-tallet har Majken vært Danmarks mest populære swingjazz-sangerinne. Hun har gjort utallige konserter, har spilt inn flere plater, og har egen dansk fanklubb! Siden 2001 har Majken bodd i Oslo, der hun bl.a. er solist med Norges mest profilerte storband og militærorkestre og har turnert mye for Rikskonsertene.

Med en så allsidig kvartett fra Norge, er Majken Christiansen et perfekt dansk motstykke. Elegant, morsom og sensitiv, men også kraftfull som en ”big fat mama” - en overraskende kontrast til hendes slanke utseende. Utdannet som skuespiller og sanger i Danmark, Norge og USA, har Majken alt som skal til for å gripe et publikum, det være seg i et teater, i en konsertsal, eller i en liten klubb...
(Erling Wicklund, produsent i NRK, 2003)

 I 2011 utga Majken CD nummer fire i eget navn, "Speak Love". Den inneholder ni håndplukkede standardmelodier, både kjente og mindre kjente, pluss en låt komponert av gitarist Frode Kjekstad. I den vakre balladen ”Throw It Away” viser Majken og gjest Bodil Niska på saxofon lang erfaring i fortolkningsfaget, og henvender seg et godt stykke utover jazzmenigheten. I 2017 gjorde Majken en rekke større konserter i anledning av markeringen av Ella Fitzgeralds 100 års jubileum.

Majken Christiansen er en fleksibel entertainer. På events og på jazzklubber opptrer hun gjerne i trio-, kvartett- eller kvintett format. Ett av hennes prosjekter er sammen med Morten Gunnar Larsen (piano) og Georg Reiss (klarinett). Et annet er med et stringswingband som kaller seg Ella meets Django. Hun opptrer også med pianist, trombonist og sanger Ulf Johansson Werre:

Besetning:
Majken Christiansen - vokal
Frode Kjekstad - gitar
David Skinner - piano
Stig Hvalryg - kontrabass
Torstein Ellingsen - trommer