Norbert Susemihls Joyful Gumbo

Norbert Susemihl Full Of Rhythm.jpg

Norbert Susemihls Joyful Gumbo er et unikt New Orleans-band av høy standard og med en uvanlig stor bredde. Sekstetten består av håndplukkede skandinaviske musikere, der hver av dem representerer topp kvalitet og stor allsidighet på sine instrumenter. Norbert Susemihl er en av Europas ledende New Orleans-trompetister og ekspert på repertoaret innen tidlig jazz, særlig fra Louis Armstrong og etterfølgende orkesterledere. Norbert er opprinnelig tysk, men har fast tilhold i Danmark. Siden 1978 har han årlig bodd og spilt i New Orleans og kjenner byen som sin egen bukselomme.

Bandets pianist, Morten Gunnar Larsen, er sannsynligvis verdens ledende utøver innen ragtime- og stride piano og har mottatt en rekke priser, bl.a. Buddy, den høyeste utmerkelsen innen norsk jazz. Larsen er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, har arbeidet flere år i New Orleans og New York, har utgitt en rekke plater i eget navn og kan det som er verd å vite om musikken til pianister som Scott Joplin og Jelly Roll Morton. Larsen er mangeårig leder av Ophelia Ragtime Orchestra og har også vært medlem av Magnolia Jazzband og Ytre Suløens Jazzensemble.

Norbert Susemihls Joyful Gumbo mestrer et bredt musikalsk spekter av musikk fra jazzens fødeby, for eksempel ragtime, calypso, swing, gospel, brassband og rhythm and blues. Bandet blander disse stilene med nennsom respekt og utvikler nye rytmiske retninger, alt bundet sammen av orkesterlederens omfattende kunnskaper om repertoaret, komponistene, musikerne, kulturen og konteksten musikken kommer fra. Gruppens tolkninger, og originale valg av melodier, bygger bro mellom tradisjonell jazz og nyere, funky ”street beat music” fra New Orleans. Bandet utga platen “Full of Rhythm” i 2019.

 

Besetning:
Norbert Susemihl (DK/USA) - trompet, vokal
Chris Tanner (DK) - klarinett
Hans Ingelstam (S) - trombone
Morten Gunnar Larsen (N) - piano
Jens Kristian Andersen (DK) - kontrabass
Torstein Ellingsen (N) - trommer